martes, 29 de mayo de 2007

Reflexions: Escola i Noves Tecnologies

L'era de la informació.
Així és com s'anomena a aquestos temps, temps on la tecnologia avança a un ritme vertiginós i la informació que aquesta tecnologia ens dona és, de vegades, excessiva.
Doncs ahi és on entra l'educació. El mestre ha de ser aquell intermediari entre alumne i tecnologia, aquella mena de filtre que ha de proporcionar a l'alumne les ferramentes apropiades per tal que ell soles puga traure el màxim profit a les noves tecnologies.
A part del paper intermediari del mestre, pense que actualment les Noves Tecnologies són fonamentals per tal de promoure una educació amena i interactiva, una educació on l'alumne no siga passiu, sinó actiu.
A més, i per finalitzar, és necessari tenir una educació, encara que siga mínima, sobre la tecnologia, ja que, si ens posem a pensar, practicament tot el que ens rodeja és tecnologia, desde el xip que se li implanta a un gos quan naix, fins els Ipods, passant pels microones...
És per això, que l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació em pareix força important per al futur (i no tan futur) dels mestres. En el meu cas, d'infantil, per tal de poder incloure les noves tecnologies als més petits.
Simplement he de dir, que tot allò que he aprés a aquesta assignatura m'és i em serà útil per sempre.
En resum, estem a l'Era de la Informàtica!!!

No hay comentarios: