miércoles, 9 de mayo de 2007

La maldición de la flor dorada

Preciosa. Aquesta és la paraula que ens va sortir de la boca quan ens van encendre la llum del cine després de quedar meravellats amb la nova pel·lícula de Zhang Yimou "La maldición de la flor dorada".
Una pel·lícula amb un argument més que influit per tragèdies de caràcter clàssic i shakespeareà executat de la més sublim de les maneres. El film ens presenta, a més, un desplegament espectacular en quant a l'aspecte visual....les vestimentes, armadures, etc, són tota una delicia per als ulls dels espectadors així com la genial ambientació que el director xinés ha aconseguit per a enmarcar l'acció d'aquesta història.
D'altra banda, mencionar també una altra grata sorpresa amb la música de Shigeru Umebayashi, que havia estat etiquetada com a la pitjor part de la pel·lícula en algunes revistes de cinema. Les melodies que acompanyen el desenvolupament de la història estàn perfectament elaborades i inserides de la més correcta de les formes.
Les interpretacions dels personatges principals, portades a terme per Chow Yun-Fat i Gong Li , estàn en la línia del film, sensacionals ambdós en els paper d'emperador tirà i manipulador i emperadriu enganyada i traïda.
En resum, una pel·lícula digna de ser vista i disfrutada per tots aquells que vulguen gaudir del millor cinema xinés en estat pur.

Sílvia.

1 comentario:

Osukaru dijo...

Olé que sí!!. Qué be que escrius, xiqueta!!. Ni jo ho podría haver dit millor!. Totalment d'acord amb tu.

La Maldición de la Flor Dorada és una pel·lícula que tothom hauría de veure.

Per cert, jo vaig a nar a veure-la als cines Panoramis d'Alacant i em sembla un detall que els llums els encenguen de forma gradual i no de colp com a la majoría de llocs.

No sé, és un bobada que volía dir, jejeje...

Un beset!